به گزارش ميراث آريا (chtn) ، حميد شفيعي با بيان اينکه هيچ‌يک از پرستاران پرفيوژنيست کشور تحصيلات آکادميک و دانشگاهي ندارند، گفت : اين تعداد پرفيوژنيست پرستاراني هستند که دوره‌هاي مختلفي را طي و تجربه عملي لازم را کسب کرده‌اند.

وي ادامه داد: به همت انجمن قلب ايران از 12 سال پيش اين رشته در کشور مطرح شد و از 8 سال گذشته تربيت غيرآکادميک پرفيوژنيست‌ها در کشور آغاز شد.

مسئول کميته آموزش و پژوهش انجمن پرفيوژنيست‌هاي ايران همچنين افزود: در کشورهاي آمريکا، انگليس، کانادا و آلمان پذيرش پرفيوژنيست از مقطع ديپلم است و اين افراد مي‌توانند مدرک ليسانس، فوق ليسانس و دکتراي خود را در رشته پرفيوژن کسب کنند.

شفيعي افزود: اما در کشورهاي ايتاليا و دانمارک دانشجوي پرفيوژن از ليسانس پرستاري و در کشور بلژيک از بين کارشناسان بيهوشي گرفته مي‌شود.

وي با بيان اينکه استاندارد مشخص و تعيين‌شده‌اي براي پذيرش و تربيت پرفيوژن در دنيا وجود ندارد، گفت: از سال پيش تاکنون اعضاي هيئت مديره انجمن پرفيوژنيست‌هاي ايران تلاش فراواني براي آکادميک کردن اين رشته انجام دادند.

مسئول کميته آموزش و پژوهش انجمن پرفيوژنيست‌هاي کشور ادامه داد: در اين راستا شاخص‌هاي معتبر و علمي کشورهاي آمريکا، عربستان و انگليس در اين رشته بررسي و مطالعه شد و در پي آن پروتکل و شرح وظايف مشخصي براي پرفيوژنيست‌ها نوشته و طراحي شد تا اينکه بالاخره وزارت بهداشت با پذيرش دانشجوي کارشناس ارشد پرستاري با گرايش پرفيوژن موافقت کرد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان نظام پرستاري، شفيعي با بيان اينکه سال آينده اولين دانشجويان پرفيوژن در مقطع کارشناسي ارشد(تحصيلات تکميلي) از بين کارشناسان پرستاري پذيرش مي‌شود، يادآورشد: پس از 2 سال فعاليت با حمايت انجمن جراحان قلب ايران، بيهوشي قلب و سازمان نظام پرستاري برنامه‌ و واحدهاي درسي براي مقطع ارشد رشته پرفيوژن تهيه و تنظيم شد و سال آينده نخستين دانشجويان پرفيوژن از کارشناسان پرستاري و از طريق آزمون کارشناسي ارشد براي دوره آموزشي 2 ساله پذيرفته مي‌شوند./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389082939